Stories

Populära 5-milare

En 5-milare är alltid en 5-milare och det är alltid bra att ha ett par 5-milsrundor i ”cykelfickan”. En 5-milare passar bra som ”early bird”, kvällsrunda eller som fikarunda också för den delen. Här har vi samlat 5st populära 5-milare i Jönköping.

Sävdaborundan 55k/553hm.
Lagom kuperad runda i varierad skogsmiljö. Vill du förlänga rundan så finns det flera möjligheter, om du vill ha fler höjdmeter så ligger Tabergstopp nära tillhands att bestiga.

Landsjön/Ramsjön 54k/602hm
För en mer utförlig beskrivning läs vårt inlägg ”Upplev Äppeldalen”.

Konungsö från Huskvarna 49k/476hm
Vägen mellan Lovsjön och Tenhult där du passerar Konungsö är ett populärt cykelsträcka bland Jönköpingscyklisterna. Här har vi lagt upp en runda med start och mål i Huskvarna där du också får med den fina vägen mellan Barnarp och Riddersberg.

Bratteborg 56k/484hm
Om du pratar med de lokala cykelentusiasterna i Jönköping så lovar vi att de vet vad en Bratteborgare är. En härlig och tillsynes enkel 5 milare ner till Brattaborg och hem igen. På hemvägen får du uppleva den gamla E4:an som är i princip ”bilfri”. Populär runda att träna lagtempo på.

Älgafall Classic (grus) 53k/544hm
Det går inte att utelämna klassiska Älgafall på denna lista, kanske Jönköpings mest cyklade grusvägar. Så fort du tagit dig ut från citykärnan håller du dig i princip hela tiden på fina grusvägar som slingrar sig fram i varierat landskap. Där passagen över Risbrodammen är en av höjdpunkterna.