ROUTES

Liftrännan forever – Cyklistens favorit #7

Det finns få som cyklat fler backintervaller än Anders Ljungberg. Till 90% genomförda på samma plats, uppför liftrännan i Strutsabacken. Förutom att späka sig själv uppför en backe där utväxlingen sällan räcker till så gissar vi att även Sandagymnasiets elever med mountainbikeinrikning, där nämnde Ljungberg är ansvarig lärare, får bekänna färg med utsikten mot Vättern i ryggen.

Mountainbike
Anders för omväxlings skull på väg ner för Strutsabacken under uppladdning inför EM 2016. Foto: Eskil Laago

Ljungberg flyttade till Jönköping från Västervik just för att få tillgång till de bästa förutsättningar för att träna MTB. Det ledde till proffsår i tyska Bundesliga och sedemera en roll som förbundskapten för MTB-landslaget. Nu har han inte cyklat färdig riktigt än utan är fortfarande på elitnivå – strecken i träningsdagboken på antal gånger uppför fylls således fortfarande på.

Avslutningsvis, en gång är ingen gång, minst 10 repetitioner uppför Strutsabacken, är budskapet att komma ihåg från coach Ljungberg. I övrigt noterar vi att Jimmy Mattsson, en gång en av Vätterbygdens mest lovande MTB-cyklister fortfarande har KOM uppför liftrännan… 12 sekunder tillgodo på Anders.

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT