ROUTES

På cykel till kyrkbacken

En cykelrunda som, likt en berg och dalbana, tar dig till Habo Kyrka, en av länets äldsta träkyrkor kallad ”Träkatedralen vid Vättern”. Rundan börjar längs Vätterns västra strand ovia en fin cykelbana hela vägen ut till Habo och innebär 4 mil fin cykling.

Har du pigga ben för dagen så förslår vi att du passar på att köra förbi ”Muur du Ebbarp”. På toppen av backen har du en fantastisk vy över Vättern.

Utsikten från Ebbarp.

Efter Ebbarp fortsätter rundan med en lång och fin klättring genom Fiskebäck och vidare till Habo Kyrka. Har du tid för en fika så rullar du in i till Habo centrum till klassiska fiket Landhs innan avfärd mot kyrkbacken.

Inga problem att njuta på cykeln här inte.


Vid kyrkan vänder du hemåt och du har en böljande sträckning framför dig. Du belönas efter korta klättringarn med härliga utförskörningar som slingrar sig mellan öppna landskap och hästgårdar i Småländsk anda.

Lugna vägar för klungkörning.

Har du krut kvar i benen när du kommer ner till Prinseryd så hittar du där två av Jönköpings hårdaste klättringar, Col du Labbarp respektive Col du Prinseryd (helt plöstligt har du en runda för backintervaller om du vill det). Vill du ta det lite lugnare hem så följer du rutten hem via Björneberg och Järstorp.

 

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT