Stories

Rapha 12 Hills – The recap

I lördags arrangerade vi i La Lepre Stanca tredje upplagan av Rapha 12 Hills här i Jönköping. Ett cykelevent som växer och utvecklas för varje år och som på sikt ser ut att kunna bli en svensk cykelklassiker.

Rapha 12 Hills är unikt i sitt slag, ett event som i all sin enkelhet inte lämnar någon oberörd, en social cykelfest som samlar allt från nyfrälsta cykelentusiaster till OS-medaljörer. Bland de 220 startande i lördags kom deltagare från Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbritannien och Tjeckien, som alla samlades i Jönköping för att bemästra årets 12 utvalda backar – här kan du läsa mer om backarna och upplägget. 

Jönköping visade även detta år upp sig från sin bästa sida och bevisar återigen att man är en arrangörsstad att räkna med, då vi denna lördag som en del av H20-festivalen delade ”stadens arena” med bl.a. Jönköping Marathon, SM i rodd och diverse andra festivalaktiviteter. Fantastiskt kul att se att så många aktiviteter kan samlas på en och samma arena utan större problem. Och att cykel är en självklar del av det!

Så här dagarna efter eventet är det fantastiskt roligt att läsa deltagarnas reflektioner via diverse bloggposter och uppdateringar på sociala medier. Här hittar ni tre bloggposter som beskriver eventet från lite olika synvinklar.
–> Rapha 12hills – Vättern deluxe

–> Två SUMO besegrar Rapha 12 Hills

–> Daniel Johansson aka Randobloggaren

Vill ni se fler bilder och läsa deltagarnas reflektioner gör ni det bäst genom att söka på #rapha12hills på Instagram. Här nedan finns ett axplock med bilder från helgen, mer hittar ni också på La Lepre Stancas FB-sida.

Eftersom vi vet att du är sugen på att testa årets Rapha 12 Hills runda så hittar du mer information och gps-fil här. För er som vill variera er finns också rutterna från Rapha 12 Hills 2015 och 2016 också upplagda här på siten! Slit dom med hälsan!

Incheckning på Spira. Foto: Henrik Severed
Härligt att se hur Spira fylls med cyklister en lördagsmorgon. Foto: Calle Andersson
Muur de Skinnersdal Foto: Calle Andersson
Muur de Georgslid. Foto: Anna Jansson
Gustav Larsson (FD cykelproffs och OS-silvermedaljör -08) med sällskap uppför Col de Labbarp. Foto: Calle Andersson
”Roll out” från det obligatoriska fikastoppet på Restaurang Sjön. Foto: Calle Andersson
Port de Fingals. Foto: Henrik Severed
Muur de Lyckås. Foto: Henrik Severed
Afterbike på Spira. Foto: Anna Jansson