Stories

Fullspäckad MTB-helg i Jönköping & Huskvarna

Helgen den 9-10 september fylls både området runt Hallbystugan och vackra Huskvarnaberget av MTB-cyklister från hela Sverige. På schemat står två MTB-tävlingar, Huskvarna Mountain på lördagen och Hallbyrundan på söndagen. Spännande race, utsikt, grym publik och gott fika är det som behövs för en bra tävlingshelg! Välkommen! Längre ner hittar ni mer information om tävlingarna.

Åsa Erlandsson på väg uppför Strutsabacken i Huskvarna under EM.

Det är IKHP och Hallby SOK som står som värdar och det finns tävlingsklasser för ungdomar, elit och veteraner på schemat. För den unga nybörjaren som vill testa på MTB finns nybörjarlopp båda dagarna samt Sportklasser för dig som är något äldre! Och självklart ser vi Sverigeeliten köra på max men en hel del lokala hopp! Servering finns såklart på tävlingsområdena så bara att göra er redo för en helgutflykt, oavsett om du cyklar själv eller kommer som publik!

Läs mer om respektive tävling, schema och annat i länkarna nedanför:

9/9, Huskvarna Mountain. Kom och njut av samma utsikt som under EM 2016, action och fika.

10/9, Hallbyrundan. En tät och intensivt race att vänta. Delar från SM-banan 2014 kryddat med andra gobitar!

Och såklart så körs även säsongsavslutningen på Vista-banan i Kaxholmen utanför Huskvarna även i år. Den 7/10 är ni välkomna att njuta av en av de härligaste banorna i trakten under Vista Mountain MTB-race. 

Om du vill orientera dig eller testa på MTB-cyklingen på de två områdena och deras leder har du våra guider här: Hallby MTB och IKHP MTB.

King´s Landing känd från SM 2014 vid Hallbystugan.