ROUTES

Mästerskapens hemvist, MTB på Huskvarnaberget

På Huskvarnaberget och runt IK Hakarpspojkarnas anläggning har det körts svenska, nordiska och europeiska mästerskap i mountainbike genom åren. Det otroligt lyckade EuroMTB 2016 kommer länge minnas som ett av de bästa och den tuffa EM-banan finns kvar på berget med sina långa stigningar och steniga utförsbackar. Området bjuder på rotiga partier, flowig stig, stendrop och en och annan dödande stigning uppför slalombacken. Som kuriosa kan nämnas att när SM utspelade sig på Huskvarnaberget 2007 tog Jönköpings CK´s Alexandra Engen sitt första SM-guld i elitklassen samtidigt som Jenny Rissveds tog guld i klass F 13-14 (som 13-åring). Det dåvarande IKHP-cyklisten Emil Lindgren (nu Allebike Serneke) tog SM-brons men var hela 4 minuter efter SM-vinnaren och cykelproffset Fredrik Keisakoff.

Lederna på IKHP är bra uppmärkta.

Förutom EM-banan finns en röd, svart, blå och grön slinga och inom kort en pumptrack att leka runt i. Även Strutsabacken med bjuder på downhillsinspirerad cykling och full fart nedför. På IKHP finns något för alla MTB-cyklister och möjlighet att utmana sig själv och andra. Ytterligare en uppmärkt slinga finns på Stensholm i Huskvarna dit det är några minuters cykling. Nere i dalen i Huskvarna, närmare bestämt i Bråneryd finns också en pumptrack att besöka.


IKHP har troligen en av Sveriges vackrast belägna klubbstugor, nyrenoverad och med våffelservering på helgerna är det värt ett besök bara för utsikten. Hitta till IKHP.

EuroMTB-track

The red track

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT