ROUTES

Vatnajulkull – Cyklistens Favorit #9

Vad Europas största glaciär, Vatnajökull, egentligen har med den här MTB-rundan att göra lär vi aldrig få veta men Micke ”Aerodynamajk” Stjernqvist blir onekligen hyfsat snabb (och glad) av att cykla den. Det finns också få som verkar njuta av varje cykeltur så mycket som 2019-års bronsmedaljör i Cykelvasan!

Receptet till framgång förutom att ha kul; cykelpendla till jobbet i överljusfart och äta många kebabrullar.

Micke laddade veckorna innan Cykelvasan 2019 genom att dra av kedja & kloss och stuka foten i en klassisk, obefogad, skyltspurt.

Rutten då; efter en startsträcka från Barnarp blir det en trevlig stig från Torsvik med några kilometer på endurospår för att sedan sikta på stenbrottet bakom IKEAs lager för att där snurra ett halvt varv på ”Torsviksbanan”, en inte helt oteknisk del men värt ett besök för att få lite variation i tillvaron. Lite snabb grusväg (inkluderat några fina genvägar) innan det är dags för lite härlig stig från Taberg längst med Månsarpsjön.

Micke tar en genväg nånstans mellan Torsvik och Taberg

Efter vändning i Månsarp kommer en magisk stig längs med Norre Mo innan det är dags att klättra över delar av Tabergstoppen. Sedan bjuds det på några föer klättringar som avslutning. Håller ni Mickes takt, all-in, så blir det garanterat rätt jobbiga 37 km.

Förslaget har start och stopp vid fotbollsplanen i Barnarp, om ni vill ha start i Jönköping City rekommenderas att leta sig upp vid Strömsberg och följa Södra Vätterleden mot Barnarp.

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT