ROUTES

På lugna grusvägar till Mullsjö

En cykelrunda på lugna och snabba grusvägar som leder till en kanonfin fikapaus halvvägs. Det bjuds också på en liten överraskning på hemvägen från Mullsjö. Cyklingen startar i Jönköping och leder dig upp förbi Mariebo, strax innan Axamosjön (om du nu inte vill ta ett bad) viker rutten av på en grusväg mot Älgfall (en annan klassisk grusvägsrutt). Här är det vacker öppen åkermark och solen i ansiktet om du ger dig ut en tidig morgon.

Experience great bicycling in Sweden. Sweden by bike gravelroads
Fina grusvägar på väg till en perfekt frukost.

Från vägen över Älgafall viker rutten av i riktning mot sjön Stråken,  du har gott om tid för dina egna tankar när du susar fram genom den tysta skogen. Mil av plana fina grusvägar som är härliga att cykla på.

En av varje tack. Landhs i Mullsjö!

Efter omkring 4 mil landar du på Landhs i Mullsjö. Ingen brist på godsaker, en fin helgfrukost (tårtbuffé!!) eller en matig macka. Härifrån siktar sedan rutten in sig på Habo Kyrka och inleds med en något längre stigning och återigen härlig grusväg, förutom en bit innan och efter kyrkan. Det lättcyklat och de sista milen kommer gå lätt.

På väg mot Habo Kyrka.

Efter den lite motsträviga stigningen efter vackra Habo kyrka, som i sig med sin historia är värt ett stopp, kan du välja att följa rutten över en bit av Bankerydsleden. Det innebär först grusväg och sedan en plan och lättcyklad stig delat på två korta sträckor (du kommer också här att rulla över väg 195). Det finns några fina platser att stanna till på. Alternativt väljer du såklart vanliga småvägar förbi Habo in mot Jönköping.

Härlig passage över vattendrag längs Bankerydsleden.
Välj en alternativ rutt på hemvägen!

Höjdpunkter: 

  • Bankerydsleden har några fina vattenhål.
  • Landhs i Mullsjö bara en sån sak att det är tårtbuffé på helgfrukosten.
  • Habo Kyrka en väldigt speciell träkyrka som har historia hela vägen tillbaka till 1300-talet.

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT