ROUTES

MTB: Familjrundan Axamo till Hallbystugan

Här kommer en MTB-runda som vi tror kan passa bra för en familjeutflykt i sommar. Goda möjligheter till bad, fler aktiviteter, kaffe och glass. Framförallt går det perfekt att förlänga rundan med många kilometer stig för både nybörjare och de mest erfarna mountainbike cyklisterna. 

Best MTB trail Sweden Jönköping
Enjoy the best family friendly MTB trails in Jönköping Sweden

Utgångspunkten blir Axamobadet men det går ju minst lika bra att parkera vid Hallbystugan. Kanske är det ändå praktiskt ha badkläderna redo vid Axamo efter ett varm cykeltur. Inled genom mysiga Axamoskogen där ni snart ansluter till Rallarledens orangea markeringar och följer dessa till Hallbystugan, ingen kupering att tala om alls, det går också att gör en liten detour ner längs med Axamosjöns strandlinje. Väl vid Hallbystugan finns ett väl utvecklat stignätverk (länk längre ner) med både SM-banor men framförallt, som förslaget i rutten nedan gröna och blåa leder som passar de flest, ung och gammal.

På vägen mellan Axamo och Hallby finns två handelsträdgårdar för ”mutstop”p med glass eller finkaffe. Länkar nedan för öppettider osv. Ni får följa asfaltsvägen några hundra meter från Hallby men det går givetvis att ta samma väg tillbaka till Axamo på grusväg/stig. Skulle du vilja ta en längre tur går det att följa rallarleden västerut för att därifrån nå Olsbo MTB-bana (länk nedan). Fram och tillbaka är det grusvägstransport men även Olsbo passar nybörjare såväl som de som vill träna hårdare då banan bjuder in till hög fart och många svängar men saknar backar.

Att äta och göra

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT