Stories

Cykla, skriva, cykla, skriva, cykla

Det finns en rad cyklister, entusiaster och föreningar som skriver om cykling, cykeläventyr och cykelträning med utgångspunkt i Jönköping med omnejd. Vissa med en annan koppling till trakten eller klubbarna här fick också vara med på listan över läsvärda bloggar som vi samlat här. 

Jan ”Randojanne” Paananen alla behöver reflektera över livet. Janne, en av de vänligaste själarna i Jönköping har guidat många nya cyklister, bjudit in till tidiga morgonturer och aldrig backat för en runda. Nu är det en annan resa som ni får läsa om, men som ni alla bör läsa. #fuckcancer #levförfan

Elna Dahlstrand  cykelinspiration och cykeltips på hög nivå. Reder ut allt från grunderna inom cyklingen till att ge tips på cykeldestinationer att besöka eller lopp att köra.

Fredrik ”Bama” Rostedt troligen en av Sveriges skönaste cykelbloggar. En fantastiskt resa och en inbiten cyklist som tar vind som ingen annan.

Åsa Lundström bland annat Svensk rekordhållare vad gäller Ironman och med en rad vinster i Sverige och utomlands. 8:e plats i senaste IronMan-VM. Självklart är cykel favoritgrenen. Drog även till med ett silver på cykel-SM i tempo 2017. Stora målet var året Ironman på Hawaii, grym insats även där!

Anna Jansson cykel, svett och äventyr och grymma bilder. MTB, landsväg eller CX, Anna kör det mesta. En och annan bild på Cycling Jönköping kommer från Annas kamera.

Mårten Svensson tävlar och tränar hårt för multisport och ”adventure races”. Som vi ser det med lite förkärlek till cykel…

Susanne Dalslätt Här är det triahtlon som gäller och råd om hälsa, kost och inspiration. Baserad på vackra Visingsö.

Erik Holmberg triahtlet som jagar SM-medalj.

Daniel Johansson, Randobloggen, cyklar längst. Nässjö är såklart inte Jönköping men Daniel värmer ofta upp med några mil och ansluter till cykelrundor och brevéter som utgår från Jönköping. Annars är det rundor som går över en hel kontinent som gäller…

CK Sportson Jönköping följ deras framfart i Långloppscupen, sköna MTB-weekends och långa MTB-rundor.

Laleprestanca,  den sociala cykelklubben, här finns en del om cykel i stan och utannonserade rundor.

Marcus Persson utflyttad Habo-bo som tävlat i många år för Jönköping CK men har fortfarande ett finger med i lokala mjölksyrestinna träningar. Blogg som kombinerar cykel, litterär höjd och intressanta reflektioner.

CK Sportson, bjuder då och då på lite racerapporter, framförallt från långloppscupen.

Sen är det ju lite svårt att inte dela legenden Glenn Magnussons inlägg på Cykla.se. ”Alla elitcyklister hamnar i Jönköping”