Stories

Påskcykling i kyligt vårväder.

Hoppas ni haft en lika fin påsk som undertecknad. Även om min Långfredag inte riktigt blev så lång som planerat. Planen var att cykla La Lepre Stancas 30 mils brevet i fredags men efter en vecka med lite feber och förkylning så var känslan i kroppen inte riktigt där. Vilket resulterade i två kortare påskrundor i soligt men ack så kyligt vårväder. För att inte missa randokänslan helt så luftade jag min Randohoj Mr Brother från ->  www.brothercycles.com ihelgen, otroligt skönt att äntligen få rulla dubbfritt.

Annandag Påsk

Fin runda på ca 60k med start i Jönköping och över Taberg – Konungsö – Tenhult – Rogberga. En stor fördel med cyklingen i Jönköping är hur snabbt man kommer ut på de mindre landsvägarna. Under denna rundan är det endast vägen mellan Taberg och Torsvik som känns trafikerad, i övrigt är det mindre vägar med väldigt lite trafik.

Ner mot Tabergs centrum från Sandserydsvägen.
Nostalgi macken i Moliden.
Ljudet av dubbfritt.

Långfredagen

Istället för att köra en klassisk ”landsjörunda”och vika av mot Vista Kulle så valde vi att denna dag att klättra upp till klassiska Gestra som start. Där har du en magiska vyn över både Vättern och Landsjön, en välbesökt destination för cyklister, kanske för den fina klättringen eller kanske för att ta chansen att knäppa en schysst Instagram-bild.

Upp till Gestra.
Gestra. Vättern i bakgrunden och en istäckt Landsjön nere till höger.
Ner från Gestra.
Magiska Landsjön.