Stories

En veckas cykling i Jönköping

Som cyklister är vi alla olika. Att cykla på egen hand, med en mindre liten grupp eller socialt med vem som helst avgörs av dagsform, timing och önskemål. Vi föredrar olika; mountainbike, landsvägscykel, cykelcross eller gravelbike. Träna stenhårt eller ta en fikarunda behöver inte vara rena motsatser även om det inte passar under samma runda. En vecka i Cykelköping innebär en rad möjligheter iallafall.

En solig cyklerunda på fina Småländska vägar.
Måndag

Laleprestancas Måndagsrunda, olika fartgrupper på landsväg, för alla, fart efter kamrat och fartgrupp, 18.00 från Mariebo. Måndagar kommer i år (som tidigare) bjuda på tillfällen för Ungdomar och Para-Cykel där Jönköpings CK. 

Tisdag

Hallby har MTB-träning, för de grupper som cyklat lite mer, många tävlar i XCO. Tidigare år har även cykellistan bjudit in till EasyMTB, för de äldre som är relativt nya på cykeln eller vill hitta all stig som finns runt stan, fart efter kamrat. Jönköping CK kör såklart även landsvägsträning i högre fart. Även Ck Sportson Jönköping rullar ut på ett pass på MTB i lite högre tempo då grus och långloppstig brukar stå på schemat.

Wåffelträning 2017 på IKHP. Foto: Roberth Eriksson
Ondag

IKHP har sin MTB-träning för stora och små. Laleprelitos, Laleprestancas allra yngsta träffas och cyklar likaså. För triathleten brukar det också bjudas på ”en triahtlon mitt i veckan”, en öppen triahtlonträning vid Axamosjön i IKHP´s regi (får se om det blir samma 2019).

Torsdag

Hallby har MTB-klubbträning för alla, 100-tals mer barn, unga och vuxna! Jönköpings Cykelklubb  kör landsvägsträning. CK Sportson rullar ut på ett pass på MTB i högre tempo, grus och långloppstig matas under dessa pass.

Fina cykelvägar för solokörning eller klungkörning.
Fredag

2018 körde en tidig fågel från Öster Cykel (lbs) tillsammans med klassiska Cykellistan kör vad de kallar en Morgunhani, 1,5h landsväg med påföljande frukost. Vi väntar med spänning på om det blir någon fortsättning!

Lördag & Söndag

Normalt samling vid Piren mitt i stan båda dagarna i rimlig tid, normalt 0900. Olika fartgrupper vid behov, ger sig ut året runt på landsvägs- eller vintercyklar. Utöver det tillkommer lite spridda skurar av backintervaller och andra pass som studsar upp inför helgerna i olika forum. Alterntiv finns. Ut och cykla med er! Ni hittar en facebook-grupp här. 

Ni läser mer och hittar utannonserade rundor och träningar via:

Laleprestanca – se utannonserade rundor (tex måndagsrundan) men framförallt, lägg upp egna och sätt nivån (som du ska cykla) och bjud in. Finns även en facebookgrupp där du kan få mer info och fråga om någon vill hänga på. 

IKHP Cykel information om träningar för stora och små.

Hallby Cykel information om träningar för stora och små.

Cykellistan mailinglista som blev facebook-grupp. Trevliga rundor och gemensamma längre resor läggs upp här och du kan själva dela dina tänkta rundor.

Ck Sportson Jönköping långlopps-MTB.

Jönköpings Cykelklubb tävlar och rullar landsväg framförallt!

(och här saknas en 3-4 mindre klubbar som kan ha några pass organiserad cykling också).

Cykla i vind!