Stories

Årets julklapp – Elcykel!

Årets julklapp är en elcykel! Vi är glada att en cykel får ta plats under julgranen, hade det varit nästa jul hade ni kunnat lägga en elcykel där med Husqvarnas välkända emblem. Hursom, med eller utan el, så är det såklart bara bra om fler cyklar för träning eller transport. Motiveringen från HUI´s pressmeddelande om årets julklapp är ju också en vacker beskrivning av glädjen med att cykla!

”Människor ges möjlighet att enklare än tidigare susa förbi storstadens bilköer, bemästra småstadens backar, trotsa slätternas motvind…” Det vet vi alla är grymt härligt!

https://www.facebook.com/EMTB.Community/photos/pcb.767565880080426/767565220080492/?type=3&theater

Gå till EMTB Community på facebook för att se fler modeller på den nya el-mtb´s med Husqvarnas logga på, lanering sker 2018.

För övrigt har vi under hösten läst en del om att Husqvarnas varumärke kommer att sitta på elcyklar och el-mtb framöver. Dessa kommer börja säljas nästa år. Nu i november börjar en road-show i Tyskland där man visar upp modellerna. Den första Husqvarna-cykeln producerades 1896 och företaget Pexco om står bakom spelar mycket på Husqvarnas tradition av teknik, innovation och hög kvalité när det är dags för lansering. (Husqvarna Bicycles loggan hittas på Pexcos sida)

En tidig Husqvarna cykel utan el. Elcykeln blev årets julklapp och vi hoppas vi snart Husqvarnas varumärke på en (el)cykel igen.

Om ni följer länken så ser ni faktiskt lite dåliga bilder på Husqvarna Bicycles  från en pressträff tidigt i höstas. En el-MTB eller elcykel med de klassiska vita/blåa/gula (HV71) färgerna, vore det inte fint som julklapp? Snygg är den iallafall!

Husqvarnas motorcykelproduktion/varumärke togs hursom över av KTM för ett antal år sedan. KTM som också har just cyklar i sitt utbud. KTM har under året ingått ett samarbete med Pexco (Puello Family) som står för spännande utveckling inom elcykel/batteriområdet (i Pexco finns kopplingar till tidigare managers på bland annat Haibike). I slutet av 2018 var det tänkt att de första produkterna skulle levereras.

Om inte annat får ni köpa en Husqvarna springcykel så länge eller hålla tillgodo med den här gamla godingen istället.

HUI Research utser Årets julklapp för trettionde året i rad. Årets julklapp är en analys av rådande samhällstrender och en spegling av svenskarnas aktuella och/eller framtida konsumentbeteenden. Läs mer om årets julklapp, El-cykeln, på HUI Research.

Vill du testa en elcykel finns det att hyra är på Cycling Jönköping, både som el-MTB och standard.