ROUTES

Utforska Tenhult – Cyklistens favorit #5

Tenhult, Sveriges husvagnstätaste ort, har sedan ett par år också varit hem för en av de mer varierande MTB-banorna i trakten men häromkring döljer sig mer stig och grusväg med fina cykelmöjligheter. Så Joen Jarl, har börjat utforska sina nya hemtrakter och vi bjuder på den första rutten som han delade med sig av under en stigguidning i februari 2020. Fler guidningar är på G (tex 4/4)

En mtb på stig
MTB-stig i Tenhult

Joen har gjort sin hemläxa när han insåg att många cyklister verkar ha missat utbudet av stigar som finns i skogarna söder om Tenhult.

”Jag har varit ute 5 ggr under januari månad för att kartlägga varenda liten stig ner mot Ödestugu. Många igenväxta skotarvägar och återvändsgränder har det blivit…”

Efter det förarbetet knöt Joen ihop en sammanhängande runda som finns nedan. Mycket grusväg, lite asfalt, lite skogsväg och många stigar. Så här beskriver Joen rutten: rundan går som en åtta, inledningsvis touchar rutten MTB-spåret i Tenhult och sedan till Spexerydsvägen söderut. Fortsättningen leder mot Fagerslätt och till asfaltsvägen mot Ödestugu i några hundra meter. Ett grusparti varvat med stig till grusvägen mellan Älgabäcksryd och Spexeryd. Sen är det bara att mata på hem till Tenhult igen. Enjoy!

Notera att all cykling sker eget ansvar och förmåga utifrån var det är tillåtet och lämpligt att cykla oavsett var och hur en rutt är lagd. 

Om du vill föja Joen Jarl på Strava.

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT