ROUTES

Route north – Cyklistens favorit #8

Ingrid Kjellström har som många andra duktiga cyklister hittat (tillbaka till) sin hemvist i Jönköping. Nåväl Gränna är hon välbekant med sen uppväxten men efter ett antal stopp runtom i världen och Sverige så är basen numera Jönköping. På MTB har hon besegrat både Bike Transalp (7 dagars etapplopp), Offroad Finnmark 300km och en rad andra långlopp. I skrivandets stund skulle det egentligen inneburit att Ingrid satt på cykeln i det mytomspunna Cape Epic men som mycket annat blev det i sista minuten inställt. Men det säger en del om pannben och vilja att ta sig an sådana race och att förbereda sig för att delta. Cape Epic hade inneburit 8 dagars tävlingar, ca 65 mil och nästan 16000 höjdmeter, inte konstigt det finns vissa begränsningar vilka som får delta!

Grus i morgonljus. Foto: Eskil Laago

Det är en delikat runda som Ingrid föreslår lämpligt för en grusracer/gravel. En fin uppvärmning längs Vättern, som efter Habo leder ut på en och annan grusväg av högsta kvalité. Några rejäla backar får besegras på vägen innan vändning mot Mullsjö kommer. Ett stopp på Landhs är troligen ett krav för att kunna leta sig hem igen mot starten i Jönköping. Tyvärr måste vi lämna Småland på större delen av rundan, efter Domsand så är vi på besök i Västgötarnas rike innan vi pusta ut igen efter 7-8 mil.

10 mil och 1000 hm är såklart något som kan kännas långt för en cyklist som har Cape Epic-status. Skulle du vilja korta av rundan något så kan ni från Gustav Adolf sikta på Mullsjö eller Furusjö på kartan. Fler fina grusvägar även där (fika får du då sikta på i Bankeryd eller i Habo istället)!

Ingrid på Strava och instagram.

Sånt där fingrus, också i morgonljus.

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT