ROUTES

Naturskön grusrunda till Hok

Här bjuds du in till en välkomponerad grusvägsrunda i härliga skogsmiljöer. Du tar dig relativt fort ut från Jönköpings citykärna via A6 Golfklubb och klättrar upp till fantastiska Skinnersdal, där du får en fin utsikt över Jönköping med Vättern som bakgrund. Du håller dig sedan på långa gruspartier hela vägen ner till Hok via Tenhult. I Hok cyklar du genom ett fint naturreservatet i höjd med Lyngemadssjön och Hokasjön som bjuder in till en unik naturupplevelse.

I Hok finns det möjlighet till både fika eller lunch beroende på säsong (fler möjligheter på sommaren). På vägen hem håller dig fortsatt på långa gruspartier i närheten till sjön Fängen som du också tar dig över via en fin liten bro. Sedan korsar du E4 och tar sikte på Tabergsdalen här rekommenderar vi att man avslutar med en fika på Tabergstopp eller på konditori Rosetten nere i dalen.

Höjdpunkter
Naturreservatet i höjd med Lyngemadssjön/Hokasjön som bjuder in till en unik naturupplevelse.
– Efter 40k passerar du Hooks GK med tillhörande Hooks Herrgård. Här finns det möjlighet till frukost, fika, lunch eller spa beroende på vilken tid på året du passerar.
– Har du tid rekommenderar vi att du göra en avstickare till Leva Cafe & Hemma. 
– Väl i Taberg så kan vi varmt rekommendera Rosettens Konditori i Taberg

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT