ROUTES

MTB Hallbystugan

Hallbystugan strax väster om Jönköping är välkänt för löpare, skidåkare och självklart mountainbikecyklister. Området och klubben Hallby SOK står årligen värd för både cuptävlingar såväl som mästerskap inom flera olika grenar. Anläggningen och MTB-spåren växer år för år. Svenska Mästerskapen i mountainbike arrangerades vid Hallbystugan 2014 vilket gjorde att spåren utvecklades ytterligare och idag kräver det stora tillskottet av nya cyklister, det kan vara uppåt 100 deltagare på träningarna varje vecka, mer utrymme och nya stigar.

Tekniken på Hallby riktigt trevlig för stor och liten cyklist.

 

Här finns idag tre olika dragningar; grön, blå och svart MTB-led samt en pumptrack. Den svarta banan är längst och mest tekniskt (bygger bland annat på SM-banan 2014) medan den gröna är en kort platt bana, perfekt för de yngre. Den blåa slingan tar sig de flesta MTB-cyklister sig runt med ett brett leende på läpparna. På den blåa slingen hittas den så kallade ”Tekniken” som du inte ska missa, kallas i folkmun ”Hallby Finest”.

Från Hallbystugan kan du också ta Rallarleden, som delar av MTB-långloppet Cykelrallarn använder sig av, till Bottnaryd eller hoppa av halvvägs och ta ett varv på Olsbo-banan. Hallby har det mesta som krävs för att alla i familjen ska ha roligt under flera timmar. Enklare stig och pumptrack men också tuffa stigningar och flera byggda hopp och hinder att träna på.

Hallbystugan har tipspromenad och våffelservering under delar av året. För att ta dig till Hallby från Jönköping centrum cyklar du enklast via Dunkehalla och Hallbyleden. Hitta till Hallbystugan. 

Film från Hallbystugans Svarta led. 

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT