ROUTES

Master of routes – Cyklistens favorit #2

Det har varit svårt att undvika de elegant lagda rutterna för event som Rapha12Hills, sedemera 13Hills eller mytompsunna Cabin Fever. Inte heller de noga utvalda och planlagda Brevet-turerna (randonneur-style) med start i Jönköping gör någon besviken. Det är möjligen inga 1-timmars turer mannen bakom styret för dagen, Marcus ”Carlo” Carlholt och partner-in-crime Calle Andersson lägger fram för cyklisterna, men de har den sällsamma förmågan att locka fram både leenden och skavda pannben. Marcus Carlholt bjuder här på en av sina favoriter som får gå under namnet ”Six Hills i dalen”.

Cyklister på väg
Brevet-terapi.

Som namnet ändå antyder blir det sex gnetiga backar, förlagda på lagom avstånd från city och totalt strax under 5 mil. Förvånande nog innehåller rundan inget grus, den hinns med på en vardagskväll och innehåller inget stopp för korv med bröd!

De planerade Brevet-turerna med start i Jönköping (13/4 bland annat) blir möjligen raka motsatsen. De görs bäst i det snacktempo, perfekt för egentligen de flesta som vill få en heldag på cykeln. Några nyheter utlovas också av the master-of-routes inför årets breveter.

E

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT