ROUTES

Distansteknik – Cyklistens favorit #1

De senaste åren har det nog gått få förbi att ”Gravel” är ett begrepp som ätit sig in i både vad vi cyklar på och hur vi cyklar. Förvisso har de svenska grusvägarna avnjutits på cykel redan innan asfalten började läggas men idag är en bekväm racer men feta däck en cykel som tar oss från asfalten, över grusvägarna hela vägen in på mysiga stigar. Vilka naturupplevelser som väntar på oss!

Först i ut i Cyklisten favorit blir Elin Hellgren som bjuder på en lite längre runda om 68km men några fina höjdmeter. Det bjuds på asfalt, mycket grus och en och annan stig. Elin kör sina tävlingar på MTB i damerans elitklass normalt sett. Två vintrars försäsongsträning i Jönköping har tagit henne på en rad olika distansrundor och här den sortens tur hon gillar.

”Jag skulle köra den på gravelhoj men kan förstå att man väljer MTB för bekvämlighetens skull emellanåt. Men jag gillar ju teknikträning så gravel är skoj”

Cykel lockar fram ett leende för det mesta, inte sant?

Det är inte en cafétät runda som Elin snott ihop men med lite snacks i bakfickan så är det ju inga problem. Elins rundor hittar du också via Strava. 

Notera att all cykling sker eget ansvar och förmåga utifrån var det är tillåtet och lämpligt att cykla oavsett var och hur en rutt är lagd. 

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT