ROUTES

Den enda rundan – Cyklistens favorit #10

Tror inte det är så många som faktiskt kan säga att de cyklat till jobbat varje arbetsdag, oavsett väder, ens under sommarmånaderna. Mr Futuramatransit har cyklat till jobbet varje arbetsdag sedan januari 2015, i alla väder, Roberth föräras därför med Cyklistens favorit #10.

Även för att 10 år är en bra brytgräns för hur länge ett bättre rödvin minst bör lagras, nummer 10 för de mest framträdande (italienska) fotbollspelarna och 10 stycken som i det exakta antalet låtar på Avantgardets samtliga album. Förhoppningsvis summerar det rätt bra personen bakom dagens runda.

”Det har väl gått något slags knas i det hela. Det där med att aldrig vika ner sig, typ” om att cykla varje dag till jobbet.

Det blir inte det kortaste rundan… Trots allt har Roberth redan rullat den två gånger i år med radarpartnern Henrik J. Det handlar om den nya sträckningen av Vätternrundan. Från februaris runda beskrivs rutten som följer:

Nya bansträckningen odubbat (enda dagen den här vintern jag kört odubbat då jag dubbade av dagen innan..) under vinterns enda isiga dag med klass 1-varning. Frullen är given på macken i Karlsborg (då solen börjat att gå upp). Nya bansträckningen ger en fridfull rast i Askersund för kontemplation. Lunchen tages gärna i Vadstena, och då allra helst på ett fik inne på gågatan i de centrala delarna. Innergården är magisk sommartid. Ett sista stopp tas i Gränna. I övrigt handlar det om att maximera njutningen. Lycka till.

Nu blev det en till runda även mars med lite mer solljus och ännu mer njutning. Ska vi tro det kan bli 10 rundor runt sjön i år för Roberth? Snitt runt 30 och ingen peloton så långt ögat når är det som gäller. Den 6 april vet vi, men anar nu, hur det blir med årets event Vätternrundan. Men cykla runt sjön går alldeles utmärkt ändå!

Inte lagrat 10 år, men funkar fint med brieklämman i ryggfickan.

 

LADDA NER RUTTEN

LADDA NER RUTT