Stories

Populära 5-milare

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

En 5-milare är alltid en 5-milare och det är alltid bra att ha ett par 5-milsrundor i “cykelfickan”. En 5-milare passar bra som “early bird”, kvällsrunda eller som fikarunda också för den delen. Här har vi samlat 5st populära 5-milare i Jönköping.

Sävdaborundan 55k/553hm.
Lagom kuperad runda i varierad skogsmiljö. Vill du förlänga rundan så finns det flera möjligheter, om du vill ha fler höjdmeter så ligger Tabergstopp nära tillhands att bestiga.

Landsjön/Ramsjön 54k/602hm
För en mer utförlig beskrivning läs vårt inlägg “Upplev Äppeldalen“.

Konungsö från Huskvarna 49k/476hm
Vägen mellan Lovsjön och Tenhult där du passerar Konungsö är ett populärt cykelsträcka bland Jönköpingscyklisterna. Här har vi lagt upp en runda med start och mål i Huskvarna där du också får med den fina vägen mellan Barnarp och Riddersberg.

Bratteborg 56k/484hm
Om du pratar med de lokala cykelentusiasterna i Jönköping så lovar vi att de vet vad en Bratteborgare är. En härlig och tillsynes enkel 5 milare ner till Brattaborg och hem igen. På hemvägen får du uppleva den gamla E4:an som är i princip “bilfri”. Populär runda att träna lagtempo på.

Älgafall Classic (grus) 53k/544hm
Det går inte att utelämna klassiska Älgafall på denna lista, kanske Jönköpings mest cyklade grusvägar. Så fort du tagit dig ut från citykärnan håller du dig i princip hela tiden på fina grusvägar som slingrar sig fram i varierat landskap. Där passagen över Risbrodammen är en av höjdpunkterna.