Events

Wåffelcrossen

2018-års upplaga av Wåffelcrossen rullar på.

Enkelt, roligt, inspirerande, för alla, glädje, mjölksyra, samvaro, tävling (för den som vill), utmaning, hög puls, lite lera och mycket skratt och hejarop. Wåffelcrossen är en träningstävling där deltagare i alla åldrar och med olika erfarenhet är med och kör. Ett utmärkt tillfälle för de som känner att de är nyfikna på det här med MTB och CX. Alla är välkomna!

Från första soliga Wåfflan 2017 den 1/10. Foto: Roberth Eriksson

Årets nya banan går mycket över gräspartier, innehåller naturligtvis hopphinder och springbackar men även lite höjdmeter och några mindre surhål så vi kan säga att det är en klassisk CX bana. Varvet mäter 1,85 km. Samling på TC senast 10.00 för mastervarv och start ca 10.10.

All info finns på Wåfflans webb och ni får det senaste via facebook.

Wåffelcrossen är en träningstävling där deltagare i alla åldrar och kvalitéer är med och kör men Wåfflan riktar sig kanske till o med mest till de som känner att de är nyfikna på det här med MTB och CX och då i synnerhet cyclocross och kanske aldrig av olika anledningar stått på en startlinje. Kom hit och våga fråga allt som ni tänkas kan, känn och kläm på cyklarna och ta chansen att på lekfulla premisser ställa upp för start! Har du inte en CX gör det inget, på Wåfflan är mountainbike också välkommet.
Likt tidigare år kommer det att finnas en kids line, ett par enklare svängar för våra yngre förmågor som vill vara med och köra. Vi samsas alla på banan och visar stor hänsyn vid omkörningar, särskilt av våra framtida förmågor!

Ännu en nyhet är att du kan ta med hela familjen till Wåfflan. Vill de inte titta på själva tävlingen kan de alltid gå tipspromenaden som anordnas samtidigt av IKHP och köpa sig en våffla och kaffe efteråt i serveringen.

Upp och ner på IKHP. Foto: Robert Eriksson
Hopp ala CX. Foto: Robert Eriksson
Fram och tillbaka. Foto: Robert Eriksson